Bordo Team
ooooooooooooooo
FK Sarajevo - BordoTeam™

FK Sarajevo - NK Leotar 10. kolo PL BIH 3:0 (2:0) - FK Sarajevo - BordoTeam™
20.10.2007.

FK Sarajevo - NK Leotar 10. kolo PL BIH 3:0 (2:0)

Serija dobrih rezultata nastavlja se i na Koševu, „potopljen“ je Trebinjski prvoligaš... 

Mnogi skeptici ovih dana po medijima su prozivali FK Sarajevo, našu upravu, stručni štab, pa čak i neke od prvotimaca, kako je njihov status u klubu, volja, htijenje, zalaganje upitno!? Današnjim rezultatom protiv NK Leotara definitivno je dokazano da je igra od prije mjesec dana prošlost aktuelnog prvaka BIH , te da se ravnopravno uključujemo u borbu za svaki premierligaški bod.

Utakmica na Koševu, koja je počela u dnevnom terminu (14:30h) donijela je minimalno prosječnu posjetu na naš največi stadion, uz vremenske uslove koji su bili na granicama izdržljivosti za ovaj period godine. No međutim FK Sarajevo je u sastavu kojem je nedostajalo par prvotimaca dokazalo da ima čvstinu igre, po čemu je bilo i prepoznatljivo te da protivnika „uništava“ već nakon prvih pola sata. Tako je i bilo, prvi pogodak u mreži gostiju djelo je Mirze Mešića, koji svojim igrama dokazuje i opravdava epitet velikog pojačanja sezone 07/08, 10 minuta nakon toga NK Leotar nije imao snage da održi ni minimalni poraz, već je Sead Bućan povečao prednost Bordo Teama!. Sa rezultatom od 2:0 odlazi se na poluvrijeme.

Konstantan presing u igri FK Sarajeva pokazuje da je fizički i psihički napor, kao i rezultatska kriza izazvana „gustim“ rasporedom utakmica iza nas te da se možemo i moramo fokusirati na što bolji plasman u PL BIH. Krunu današnje pobjede donosi Vladan Grujić, za 3:0 u 69 minuti susreta, što je bio i konačan rezultat današnjeg meča, sa kojm FK Sarajevo zasluženo osvaja tri boda, te se vrača u gornji dio tabele i ponovo za klub, upravu, navijače, stručni štab daje samo jedan cilj, a to je  FK Sarajevo u samom vrhu PL tabele!

Bordo-Team Production


Bordo-Team Production


korisnik(a) online