beats by dre cheap

FK Željezničar - FK Sarajevo 9 kolo PL BIH 0:0 (0:0)

                        Nebitan je termin, Jedan je Šampion!

Osvanulo je i to jutro, 07.01.2007, 80 % bordo fanatika saznaje da je termin „vječitog“ gradskog derbija danas, bez obzira što se po svim BH medijima provlače rečenice da NS BIH „urgira i podpomaže“ FK sarajevo te prolongira utakmice, kako bi bordo tim svijež ušao u gradski derbi. Otvoreno postavljamo pitanje cijeloj BH javnosti ko je taj klub koji može jednu odluku NS BIH krovne kuće nogometa u BIH, u roku od 24h promijeniti i prijetiti bojkotom, istupom iz lige ... samo da bi situacija bila takva da FK Sarajevo bukvalno iz aviona iz Švicarske ide na utakmicu 9. Kola. I izborili su se, i očekivali, mnogi skeptici bordo kluba da je danas naš šampion spreman za gradski skalp protiv „uigranih“ komšija.

Takva činjenica stajala je sve do neke 60 sekunde gradskog derbija, u kojem se na samom startu vidjelo ko če svojim kvalitetom i iskustvom igrača DIKTIRATI TEMPO. Pred nekih 10.000-ak fanatika od kojih je zasigurno pola od njih zdušno borilo bordo tim svih 90 minuta bili su svjedoci definitivne nemoči starijeg gradskog kluba, koji je u šampionskim naletima FK Sarajeva preko Almira Turkovića, Admira Raščića, Veldina Muharemovića... odbranu plavih stavljao u stanje konfuzije, konfuzije koja ni u jednom trenu nije predstavljala problem za zadnju liniju aktuelnog šampiona na čelu sa povratnikom MUHAMEDOM ALAIMOM, te cijeli tok utakmice možemo ocijeniti  kao veliku sreću današnjeg domačina što i pored „odgovarajućeg“ termina utakmice za njih, njihov tim mora biti zadovoljan osvojenim bodom koji u ovom duelu poslije samog starta očigledno više nije ni mogao.

O prigovorima linijskim sudijama kao i glavnom arbitru nečemo trošiti riječi, jer ako je jedan klub kao insitucija u mogučnosti pomijerati tremine koje zadaje NS BIH pisati o sudijama, bilo bi suvišno. Jedan veliki i bitan dokaz u cijelom gradu je taj da tron fudbala glavnog grada kao i rezultatske uspijehe definitivno kreira FK Sarajevo, kao aktuelni šampion, što je danas svima i dokazano, uz to ide i činjenica da sarajevski "plavi" nisu u mogučnosti doći do punog plijena protiv BORDO MAŠINE pune 3. takmičarske sezone... Sve čestitke prvotimcima na pokazanoj igri, žal za totalnim poniženjem domačina, ali FK Sarajevo definitivno pokazuje da svi prvotimci mogu i hoće ostaviti srce na terenu samo za DRES ZA KOJI SE ŽIVI!

FK Sarajevo - BordoTeam™
http://fksarajevoinfo.blogger.ba
07/10/2007 19:41